Valmistelut Gosportissa

Lensin siis Englantiin Gosportiin Portsmouthin viereen tiistaina 11.8. illalla. Tiimimme sponsori Seattle julkaistiin edellisenä päivänä. Veneen nimi on nyt siis ”Visit Seattle”.

Moni kyseli minulta, että miksi sinne pitää mennä jo kolme viikkoa ennen lähtöä, joka on vasta elokuun viimeisenä sunnuntaina 30. päivä. Tiesin toki, että vene vaatii valmisteluja, ja lisäksi veneet pitää siirtää Lontooseen, mutta tarkkaan en osannut sanoa mitä tuleman pitää. Nyt onkin helpompi listata asioita, joita teimme ensimmäisellä valmisteluviikolla

Ohjelmassa oli ainakin veneen kaikkien putkien irroitus ja puhdistus, vesitankkien puhdistus, moottorin huolto (esim. öljyn vaihto), uusien purjeiden merkitseminen ja purjehakoihin reiän poraaminen ja narun kiinnittäminen avaamisen helpottamiseksi, kaikkien vinssien huolto ja vikaantuneiden osien vaihto, plokien ja lukkojen huoltaminen. Tämän lisäksi tehtiin normaalia purjehdusosuuden valmistelua, eli mm. hankittiin ruoat 30 päiväksi 20 hengelle ja pakattiin ne siten, että yhdessä säkissä on yhden päivän ruoat. Tuo määrä ruokaa painaa muuten kuulemma 1800kg.

Lisäksi teimme omia lisäyksiämme veneen varusteluun, kuten kiinnitimme tavaransäilytyspusseja kannelle, asensimme kaiuttimia, jääkaapin ja pakastimen, tuulettimia ja sidoimme lisää kaidenarua keilaan estämään purjeiden putoamista mereen. Paikalla oli heti alusta lähtien suurin osa maailmanympäripurjehdukselle lähtevistä (kaiketi 8\10) ja satunnainen määrä lyhyemmälle osalle lähteviä.

Huomenna tiistaina 18.8. alkaa noin kolmen vuorokauden siirtopurjehdus Lontooseen. Vielä Lontoossa tehtäväksi jää ainakin kaikkien veneen köysien vaihto uusiin ja myötatuulipurjeiden, eli kolmen erikokoisen genaakkerin merkitseminen. Niistä kaksi odottaa brändäystä, joten ne eivät edes ole veneellä.